Блог

Фонтан та набережна у Вінниці

4 вересня 2011 у Вінниці відбулося святкове відкриття світло-музичного фонтана ROSHEN. Побудований в руслі річки Південний Буг біля острова Фестивальний (Кемпа) фонтан ROSHEN став єдиним в Україні і найбільшим у Європі плаваючим фонтаном.

У теплу пору року жителі та гості Вінниці можуть абсолютно безкоштовно спостерігати за дивовижним дійством, під час якого потужні струмені води злітають вгору під музику у супроводі світлових та лазерних ефектів, а на величезному водному екрані з’являються відео-проекції.

Фонтан – частина комплексного проекту з реконструкції набережної річки Південний Буг біля Вінницької Кондитерської фабрики Roshen. В рамках проекту була укріплена берегова лінія довжиною 700 м, зроблена пішохідна зона і зона відпочинку, встановлена ​​система вуличного освітлення, амфітеатр для перегляду фонтанного шоу.

В той час, як більшість фонтанних систем монтується в штучних басейнах з системами очистки води, унікальність проекту Roshen полягає в тому, що фонтан використовує воду «живої» ріки. Для встановлення фонтана були проведені роботи з розчищення русла річки Південний Буг в обсязі 28000 куб. м. грунту. Використання «технології зимівлі» стало ще однією особливістю проекту: в зимовий період конструкція фонтана занурюється під лід, на дно річки Південний Буг.

Корпорація ROSHEN не просто подарувала місту фонтан, але і регулярно займається його повним технічним обслуговуванням, консервуванням фонтану на зиму, підготовкою конструкції до нового сезону навесні і, звісно ж, оновленням шоу-програми та створенням нових вистав.

Джерело: https://www.roshen.com/ru/sotsyalnye-proekty/kulturno-sotsyalnye/fontan-v-vynnytse/o-proekte