Блог

Музичний фонтан Дубай

Музичний фонтан Дубай – яскрава і дивовижна споруда в ОАЕ, яка символізує розкіш і багатство цього краю. Пам’ятка розташована біля підніжжя вежі Бурдж Халіфа. Музичні фонтани вважаються одними з найбільших на планеті: струмінь може підніматися на висоту близько 150 метрів, що відповідає рівню п’ятдесятого поверху хмарочоса.
Загальна довжина конструкції – 275 метрів. Вона являє собою дивовижну петлю з розташованими вздовж неї п’ятьма центральними елементами. Потужні водомети і сучасні шутери, що дозволяють створювати струмені різної висоти, форми і кута нахилу, різнокольорові прожектори – все це є основою феєричних шоу. Вони супроводжуються відомими арабськими музичними композиціями і світовими хітами, такими як «I Will Always Love You» Уїтні Х’юстон, «Thriller» Майкла Джексона, «Time to say goodbye» Андреа Бочеллі і Лучіано Паваротті.
Цікаві факти: промені освітлення фонтанів настільки потужні, що їх видно на відстані тридцяти двох кілометрів. Для створення світлових ефектів використовується більше 6 500 точкових прожекторів і 25 кольорових.
Загальна вистава складається з невеликих частин. Їхня тривалість залежить від тривалості музичних доріжок, які йдуть одна за одною з невеликими інтервалами. Кожна з них є унікальною і складається зі складних фігур, розроблених інженерами та фізиками. Цікаво, що створення однієї композиції може займати кілька місяців.

Джерело: https://wikiway.com/oae/dubay/poyushchie-fontany-v-dubae/